Мільярди доларів: У Apple розповіли, скільки заробили розробники App Store

Компанія Apple заявила, що з моменту запуску App Store у 2008 році розробникам додатків у всьому світі нарахували $260 млрд

Журналіст стрічки новин
Мільярди доларів: У Apple розповіли, скі…
Фото: Рixabay

Водночас $60 млрд з них Apple виплатила лише на минулий рік. Додається, що це новий річний рекорд розробників.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт компанії.

У Apple додали, що ці виплати становлять лише невелику частку від загального обсягу онлайн-покупок, який забезпечує App Store.

За даними компанії, за останній рік клієнти App Store "витратили більше, ніж будь-коли раніше в період між Святвечір і Новим роком, що призвело до двозначного зростання в порівнянні з минулим роком".

"Маючи понад 745 мільйонів платних підписок, Apple продовжує пов'язувати світових розробників, художників та інших творців контенту з користувачами більш ніж на мільярд пристроїв, надаючи потужні інструменти, контент та досвід, які щодня значно збагачують їхнє життя", – зауважив старший віце-президент Apple з сервісів Едді Кью.

Варто додати, що попри успіхи у App Store не обійшлося без скандалів. Apple стикається зі зростаючою увагою до своєї ділової практики, а також отримує судові позови, пов'язані з роботою її онлайн-ринку. Зокрема, компанія досі веде боротьбу з Epic Games, яка хоче оскаржити рішення суду у вересні та довести, що Apple веде антиконкурентну та антимонопольну практику у своєму магазині додатків.

Нагадаємо, минулого року аналітики спрогнозували масовий перехід з Android на iPhone. Якщо конкуренти Apple нічого не зроблять найближчим часом, вони втратять значну частку ринку.

Читайте також: Стали відомими найдорожчі компанії світу за підсумками 2021 року

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme