Арахамія анонсував "залізобетонний доказ", що не має громадянства іншої країни

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, буцімто має беззаперечний доказ, що у нього відсутнє американське громадянство

Журналіст відділу новин
Арахамія анонсував "залізобетонний доказ…
Фото: Скріншот

За словами Арахамії, він потурбувався про це ще раніше – на випадок нових питань щодо громадянства іншої країни та паспортів.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами в кулуарах Верховної Ради, передає Depo.ua.

"Маю доказ, який свідчить про те, що в мене немає ніякого американського громадянства. Ось побачите", – сказав нардеп.

Арахамія уточнив, що займався цим, коли була перша медійна атака на нього щодо цього приводу.

"Тоді я цим попіклувався і питав, яким чином можна реально, залізобетонно довести… Бо немає, нажаль, у США механізму… На жоден прямий запит громадянина, людини чи інституції вони не можуть надавати такі відомості… немає таких механізмів", – розповів він.

Нардеп додав, що після цього звернувся з цим питанням до посольства.

"Звернувся до посольства, кажу: "Надайте мені можливість якимось чином спростувати цю інформацію". І вони сказали мені. Я вам зараз спойлер не буду робити… Потім вам все розкажу. Сподіваюсь, пані Рудик зможе зробити так само", – зазначив Арахамія.

Крім того, він зізнався, що сам запропонував колезі Олександру Качурі підняти питання щодо свого громадянства.

"Я знав, що він пише по Рудик. А я кажу, а чому ти не пишеш по всім іншим?.. По мені була два роки тому така сама атака… Я кажу: "Пиши і по мені теж". Я вважаю, що це треба. Мені ж приховувати немає чого", – підсумував Арахамія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура звернувся із депутатським запитом до Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби та Служби безпеки України з вимогою розібратися у справі про громадянство нардепів Давида Арахамії та Кіри Рудик

Відомо, що питання про це постає у суспільстві вже не вперше.

Арахамію, зокрема, звинуватили в подвійному громадянстві ще у листопаді 2019 року. Тоді одразу декілька Telegram-каналів розповсюдили інформацію, нібито нардеп володіє паспортом громадянина США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme