Арахамія ініціює позачергове засідання Ради: Хоче звіту силовиків не лише у справі Трухіна, а й інших нардепів

Голова парламентської монобільшості Давид Арахамія ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради щодо справ народних депутатів

Журналіст стрічки новин
Арахамія ініціює позачергове засідання Р…
Фото: "Слуга народу" /Facebook

Він вимагає, щоб на засіданні було заслухано міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, генерального прокурора Ірину Венедіктову і голову Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова про те, як ведуться розслідування кримінальних справ, що порушені проти народних обранців.

Про це повідомила речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук у Telegram, пише Depo.ua.

"Наша партія завжди мала нульову толерантність до будь-яких правопорушень з боку осіб, наділених владою. Особливо, коли йдеться про колег, які прийшли з нами в політику", – йдеться у заяві Арахамії.

Він згадав не лише нардепа Олександра Трухіна, а й інших парламентаріїв, проти яких відкриті справи.

"Останнім часом до правоохоронних органів накопичилося багато питань щодо справ народних депутатів Трухіна, Кузьміних, Воронька, Дмитрука, Порошенка, Медведчука і застарілих розслідувань стосовно Юрченка та Дубневича. Жодна політична сила не повинна покривати цих людей, вони мають понести відповідальність за свої вчинки", – повідомив Арахамія.

Арахамія наголосив, що ніхто з нардепів не повинен ховатися від відповідальності за депутатським мандатом чи партійним квитком.

Арахамія ініціює проведення позачергового засідання

Відомо, що 1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео ДТП, учасником якої був нардеп Олександр Трухін. Поліцейський, чия камера була ввімкнена, підтвердив, що депутат пропонував хабар, щоб залишити місце події. За словами правоохоронця, нардеп мав ознаки сп'яніння.

Нагадаємо, що ДТП за участі Трухіна дорогою з Полтави до Києва сталася 23 серпня 2021 року. Він тоді був напідпитку. Внаслідок аварії тілесні ушкодження отримали шестеро осіб, серед яких голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лішень.

Сам Трухін тиждень не коментував ДТП і лише 1 вересня зізнався, що був на місці аварії й отримав у ній "черепно-мозкову травму", але не повідомив, чи справді він був за кермом. Він також заявив, що жоден із водіїв не був п'яним.

6 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що будь-яка реакція фракції на аварію може розцінюватись як втручання або тиск на розслідування, тому колеги Трухіна чекають висновку експертиз – хто саме був за кермом.

Після того, як 1 лютого 2022 року вийшло розслідування журналістів щодо ДТП з Трухіним, у "Слузі народу" пообіцяли вигнати депутата з фракції. 2 лютого вранці очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про виключення з політсили Трухіна

Водночас генпрокурор Ірина Венедіктова наказала слідчим органам порушити кримінальну справу проти Трухіна. Підслідність у справі вона визначила за НАБУ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme