Арахамія переконаний, що Зеленський говоритиме з Байденом "на підвищених тонах"

Після того, як США і Німеччина офіційно узгодили завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2", непублічна частина зустрічі президентів США і України Джо Байдена і Володимира Зеленського буде проходити на підвищених тонах

Редактор стрічки новин
Арахамія переконаний, що Зеленський гово…
Фото: Слуга народу / Facebook

Таку думку висловив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua

За словами Арахамії, у США Зеленський виступить з консолідованої позицією низки країн щодо "Північного потоку-2".

"Північний потік-2" – це проект геополітичний. Нашими органічними союзниками в Європі є Великобританія, Польща, країни Балтії. На "Кримській платформі" ми збираємо кілька десятків країн – це 23 серпня перед поїздкою Зеленського до США. Ми зараз вже з цими країнами на "зумі" обговорюємо єдину позицію. У кожної країни в США є діаспора – польська, балтійська, у них є контакти. Ми намагаємося кожен контакт у Конгресі сьогодні консолідувати в єдину позицію. Тому що коли Конгрес у вересні почне працювати, ви подивіться, що він буде дуже сильно опиратися цьому рішенню Байдена. Залишаються ходи, і ми їх опрацьовуємо – це взагалі-то головна тема візиту", – розповів "слуга народу".

За словами Арахамії, Зеленський на зустрічі планує висловити Байдену "глибоку стривоженість" угодою щодо завершення будівництва "Північного потоку-2".

"Я очікую, враховуючи градус, що як мінімум непублічна зустріч Зеленського з Байденом буде на підвищених тонах. США сьогодні багато в чому недооцінюють, а може вдають, що недооцінюють, удар, який вони завдають таким вчинком. Дипломатичною мовою кажуть, що "ми глибоко стривожені" тощо, а недипломатичною люди кажуть, як є. Коли партнери один з одним розмовляють, вони повинні говорити бачення очима одного партнера і іншого партнера. Всі розуміють, що зараз головна подача на Німеччину і загравання (США, – ред.) з Росією – це, по суті, якась така неформальна коаліція проти Китаю", – заявив нардеп.

Він також розповів, що конгресмени США зараз демонструють підтримку Україні. Як відомо, візит Зеленського призначили на 30 серпня, коли Конгрес у відпустці.

"Ми сьогодні отримуємо десятки листів від конгресменів, які перервуть свою відпустку і приїдуть на зустріч", - розповів Арахамія.

Нагадаємо, раніше у Білому домі оголосили, що чекають українського президента Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Своєю чергою Зеленський сказав, що очікує на "змістовну та плідну" зустріч із Джо Байденом 30 серпня.

В Офісі українського президента додали, що незабаром Вашингтон відвідає керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, щоб обговорити змістове наповнення візиту Зеленського до США.

Конгресмени США звернулись до Білого дому з закликом змінити дату візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона. Таке прохання конгресмени обґрунтовують тим, що Конгрес США буде на канікулах, які триватимуть з 7 серпня по 20 вересня, а візит Зеленського запланований на 30 серпня. Таким чином ускладнюється планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

Як відомо, 21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme