Арахамія розкритикував Разумкова за надання "закону про олігархів" Венеційській комісії: Він не послухав фракцію

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що спікер парламенту Дмитро мав би дослухатися до позиції фракції, яка висунула його на посаду очільника Верховної Ради

Журналіст відділу новин
Арахамія розкритикував Разумкова за нада…
Фото: Facebook "Слуга народу"

Йшлося про те, що спікер ВР Разумков передав до Венеційської комісії "закон про олігархів".

Арахамія зазначив, що цей законопроєкт невдовзі можуть прийняти зі змінами у тексті, і вийде так, що Венеційська комісія буде займатися документом, яким просто не варто працювати, передає Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Сегодня".

Також голова фракції "Слуги народу" назвав поведінку Разумкова у цій ситуації "неколегіальною".

Нагадаємо, дещо раніше у Венеційській комісії підтвердили, що отримали законопроект про олігархів. Комісія схвально поставилась до передачі документу на оцінку.

А сьогодні, 17 вересня, цей законопроект підтримав профільний, безпековий комітет ВР.

Довідка: 1 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5599 про олігархів. Згідно з ним, визначати, хто є олігархом – буде РНБО, головою якого є президент.

Документ розкритикував, зокрема, голова Ради Дмитро Разумков, який побачив у ньому конфлікт інтересів. Також президентський законопроект критично оцінили у комітеті парламенту з питань інтеграції України до ЄС.

Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук розповів, що антиолігархічна реформа в Україні впроваджуватиметься за трьома напрямами. За його словами, це стосуватиметься таких сфер, як політика, масмедіа і монопольний вплив на економіку. 

Згодом стало відомо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови парламенту Дмитра Разумкова щодо направлення законопроекту №5599 про олігархів на перевірку до Венеційської комісії.

Читайте також: Купа варіантів, і всі невдалі: Як Зеленський може поховати закон про олігархів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme