Арахамія розповів, чи зможуть українці голосувати на виборах у двох країнах одночасно 

Закон про множинне громадянство, який планують найближчим часом ухвалити парламентарі, не дозволить людині голосувати двічі

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Арахамія розповів, чи зможуть українці г…
Фото: Рixabay

Це означає, що етнічні українці та люди, які хочуть набути українське громадянство, мають визначитися на виборах зі своїми пріоритетами. Голосувати можна буде або лише на українських виборах, або на волевиявленні в країні, громадянином якої людина вже є.

Про це заявив голова фракції "СН" Давид Арахамія під час брифінгу 3 грудня, передає Depo.ua

"Людина повинна визначитися. Наприклад, громадянин США або Канади при отриманні українського паспорта має визначитися, за яку владу і де він голосує. Якщо живе в США, то у нього буде український паспорт, але не буде можливості голосувати тут, тому що він голосує за президента США і Сенат. Не може людина голосувати в двох країнах, так не працює", – запевнив Арахамія.

Також політик особливо підкреслив той факт, що люди, які мають російський паспорт, не можуть претендувати на український. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство. Синю книжечку з тризубом зможуть отримати українці, які живуть у Євросоюзі та країнах Північної Америки й не зможуть громадяни держави-агресора. 

Читайте також: Не живеш в Україні – голосуй за Зеленського: Звідки влада візьме мільйон нових виборців

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme