“АрселорМіттал” скаржиться на блокування рахунків офісом генпрокурора

Офіс генерального прокурора через суд заблокував банківські рахунки компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Журналіст відділу «Світ»

Про це йдеться в заяві компанії 5 січня, передає Depo.ua.

Раніше СБУ вручила підозру фіндиректору-головному бухгалтеру ПАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг".

У компанії заявили, що "обурені" цим рішенням, ухваленим Шевченківським судом 30 листопада 2021 року. 4 січня Офіс генпрокурора звернувся до банків із вимогою виконати припис суду щодо арешту рахунків "АрселорМіттал".

Як стверджують у підприємстві, судова справа за позовом Державної податкової служби стосується "підходу до розрахунку ренти", і окружний адміністративний суд 4 листопада став на бік "АрселорМіттал", яка готується до апеляції.

Попри це, Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України 17 листопада нібито порушили кримінальне провадження проти одного з керівників компанії.

"Компанія вважає ці звинувачення безпідставними та яскравим прикладом політичного тиску на найбільшого іноземного інвестора. Разом з тим ці надумані кримінальні звинувачення висуваються фізичній особі, а не компанії. В даний час цивільний процес проти "АрселорМіттал Кривий Ріг" не ведеться, отже, немає юридичних підстав для блокування рахунків компанії", – заявляють у пресслужбі підприємства.

Як заявив заступник генерального директора з адміністративних питань "АрселорМіттал" Артем Філіп’єв, арешт рахунків ставить під загрозу виплати зарплат понад 20 тисячам співробітників, і керівництво компанії планує "захищати законні інтереси свого бізнесу".

Офіс генерального прокурора, СБУ та Державна податкова служба наразі не коментували цю заяву.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme