Астрономи скаржаться на Starlink через зіпсовані знімки космосу

Американські астронавти скаржаться, що супутники Starlink негативно впливають на роботу інструмента для знімання космосу Zwicky Transient Facility

Журналіст стрічки новин
Астрономи скаржаться на Starlink через з…
Фото: Рixabay

Зокрема, він стежить за швидкими транзієнтними (непостійними) джерелами у видимому та інфрачервоному діапазонах хвиль. Однак супутники Starlink та інші яскраві об'єкти в ближньому космосі залишають довгі "розчерки" у своєму русі по орбіті, що псує фотографії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на журнал The Astrophysical Journal Letters.

Вчені побоюються, що коли угруповання досягне обіцяних масштабів — близько 40 тисяч супутників – робота на багатьох наземних телескопах буде практично зупинена. У SpaceX погоджуються з існуванням проблеми, однак поки ніяк її не вирішують. Наразі компанія почала використовувати додаткове покриття, що не блікує, і затемняє візори на всіх нових виведених апаратах, але астрономи наголошують, що цього недостатньо. 

Науковці вирішили досліди, скільки фото було зіпсовано через супутники Ілона Маска. Виявилось, що у 2019 році кількість зіпсованих знімків сягала лише  0,5%, однак вже наприкінці 2021 їх стало 20%.

Нагадаємо, дещо раніше Маск заявив, що SpaceX загрожує банкрутство. За його словами, це станеться, якщо розробникам не вдасться прискорити виробництво двигунів Raptor для ракети-носія Starship.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme