Аваков наїхав на Зеленського через Харків: "Це не серіал і не спектакль"

Екс-очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував заяву президента Володимира Зеленського щодо окупації Харкова Росією у випадку ескалації

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Аваков наїхав на Зеленського через Харкі…
Фото: МВС

За його словами, Зеленському варто бути обережнішим зі своїми заявами про окупацію та не розкидатися словами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Авакова у Facebook.

"ХАРКІВ! Відстояли у 2014. Якщо доведеться – відстоїмо і зараз! Обережніше зі словами, пане Президенте. Це не серіал і не спектакль. Не треба кидатись словами. Говоріть чесно з людьми – не про шашлики – а по-дорослому – що є які загрози і що ми робимо! Загрози реальні – ризики високі – але й сила нашого стримування набагато вища, ніж у 2014 році. Без кидання з крайності в крайність, без сліз та істерик – будемо готові себе захистити. Коли кажу БУДЕМО – маю на увазі всю велику УКРАЇНУ!" – наголосив він.

Екс-очільник МВС зазначив, що у випадку спроб Росії окупувати Харків, під ногами бойовиків буде горіти земля.

"І якщо я, як харків'янин, пишу цей текст слобожанською, з вільною російською орфографією – це не означає, що я, як і багато харків'ян прийму російський світ. Не вийде. Земля буде горіти під ногами у тих, хто тільки спробує. Харків – місто спокійного творення, і не братиме участі депресивного міста бандитської влади", – додав Аваков.

Він зазначив, на що "негідники російського світу" перетворили красень Донецьк, тому у Харкові такого ніхто не допустить.

"Сліпих немає – зараз ми набагато сильніші і досвідченіші – не дозволимо! І влада, і опозиція стануть пліч-о-пліч і захистять і Харків і країну! У цьому питанні немає і не може бути опозиції. Харків був і буде українським містом!" – резюмував екс-міністр.

Аваков наїхав на Зеленського через Харків: "Був і буде українським містом"

Зауважимо, президент 19 січня у своєму відеозверненні закликав не піддаватися паніці на восьмому році війни і не бігти купувати гречку і сірники. А через день вийшло його інтерв'ю The Washington Post, в якому Зеленський заявив, що Росія може окупувати Харків.

Нагадаємо, дещо раніше Аваков розкритикував справу проти Порошенка та закликав єднатися проти російської агресії. За його словами, політичне протистояння між опозицією і чинною владою – є другорядними.

Читайте також: Так не панікувати чи Харків буде окупований? Реакція соцмереж на нові заяви Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme