Австралія вдарить по Росії санкціями, якщо та нападе на Україну

Австралія готова санкціями тиснути на Росію задля деескалації ситуації навколо України

Журналіст стрічки новин
Австралія вдарить по Росії санкціями, як…
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову зі своєю колегою з Австралії Маріс Пейн у контексті підтримки України в рамках консолідації міжнародної коаліції.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт МЗС.

Кулеба і Пейн обговорили втілення комплексного пакету стримування Росії від подальшої агресії проти України, який включає політичний, економічний та безпековий компоненти. Глава МЗС Австралії запевнила в беззастережній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та готовності активно долучатися до зусиль міжнародної спільноти задля деескалації ситуації, зокрема шляхом санкційного тиску.

Політики приділили особливу увагу зміцненню оборонних спроможностей України, практичній підтримці розвитку систем кіберзахисту в нашій державі.

За словами Кулеби, Україна зацікавлена у включенні до Австралійської генералізованої системи тарифних преференцій, аби збільшити обсяги двосторонньої торгівлі та інвестицій, створити додаткові можливості для виходу українських експортерів на ринки Австралії. 

Також міністри домовилися координувати зусилля в контексті притягнення Росії до відповідальності за збиття літака рейсу MH17 та досягнення справедливості для родичів жертв цієї трагедії.

Насамкінець Пейн прийняла запрошення Кулеби відвідати Україну цьогоріч.

Нагадаємо, 12 січня стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували пакет санкцій щодо низки російських військових та посадовців, у тому числі – проти президента Володимира Путіна, якщо Москва вдасться до подальших ворожих дій щодо України. Згідно з цим проєктом, санкції торкнуться також компаній із системами зашифрованого обміну повідомленнями, які працюють у Росії. Серед них – система SWIFT, яку використовують банки, що обмінюватися ключовою інформацією з іншими фінансовими установами.

А 16 грудня 2021 року Європарламент проголосував за відключення Росії від SWIFT у випадку нової агресії проти України.

Тим часом на російських фондових біржах зафіксували різкий обвал акцій на тлі очікування нового пакету санкцій проти країни. Падіння індексу МосБіржі перевищило 20%. Своєю чергою аналітики зауважують, що це є важливим рубежем для більшості трейдерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme