UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Автобус із прихильниками Порошенка з Донецької області затримали на блокпосту (ВІДЕО)

Автобус з командою "Європейської Солідарності" міста Краматорська, який рухався до Києва, зупинили на блокпосту

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Автобус із прихильниками Порошенка з Дон…
Скріншот

За словами прихильників п'ятого президента Петра Порошенка, їх безпідставно тримають на блокпосту щонайменше 40 хвилин та вимагають віддати особисті речі на перевірку.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис депутата Краматорської міськради від "ЄС" Валерія Власенка у Facebook.

"Чомусь вважають, що ми якісь злочинці. Ну дуже приємно тільки одне, що "Євросолідарність" дійсно солідарна. Настрій бойовий, але є розуміння, що потрапимо до Києва ближче до обіду", – розповів він.

Депутат додав, що працівники поліції виправдовуються, посилаючись на вказівку "зверху" – перевірити всіх.

Зауважимо, дещо раніше представники "Євросолідарності" вже повідомляли про затримання прихильників Порошенка, скасування рейсів та погрози для активістів. Зокрема, у Києві скасували рейси декількох міських електричок, а на Франківщині активісти отримували прямі погрози.

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Водночас Порошенко повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

12 січня в "Європейській Солідарності" уточнили, що Порошенко повертається в Україну о 9 ранку 17 січня рейсовим літаком з Варшави (Польща).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme