Печерський суд заарештував майно Порошенка

Суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна п'ятого президента України Петра Порошенка

Редактор стрічки новин
Печерський суд заарештував майно Порошен…
Фото: Прес-служба партії "ЄС"

Печерський суд вирішив накласти арешт на майно п'ятого президента України, народного депутата, лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву адвоката Порошенка Ігоря Голованя. 

Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання у четвер. 

Головань заявив, що повний текст рішення суду опублікують 14 січня. Він вважає, що суддя була упереджена і поспішала скоріше провести засідання.

Адвокат назвав це клопотання незаконним та наголосив, що таке рішення можна розглядати лише за обов'язкової участі народного депутата за умови його завчасного повідомлення. Захист Порошенка подаватиме апеляцію та звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і у прес-службі Офісу генпрокурора. 

"Печерським районним судом м. Києва розглянуто клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про арешт майна підозрюваного у кримінальному провадженні п’ятого Президента України, повноваження якого припинено. Судом прийнято рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше", – зазначається у повідомленні. 

В прокуратурі запевняють, що подача та розгляд клопотання відбулися із дотриманням всіх процесуальних норм.

Нагадаємо, раніше адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна лідера партії "Європейська солідарність", п’ятого президента Петра Порошенка.

Петро Порошенко заявив, що повернеться до України 17 січня. Він планує з'явитися на суді та провести зустріч з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Нагадаємо, 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти Петра Порошенка порушили через забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

У вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі і повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme