Порошенко назвав дату свого повернення в Україну та пообіцяв з'явитися на суді

Петро Порошенко повернеться до України 17 січня

Редактор стрічки новин
Порошенко назвав дату свого повернення в…
Фото: Facebook Петра Порошенка

П'ятий президент України та народний депутат від "Європейської Солідарності" Петро Порошенко планує з'явитися на суді та провести зустріч з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Про це політик повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва,  аби з’явитися у суді та провести зустріч із генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом. Повертаюся не для того, щоби захищатися від Зеленського, а для того, щоб захищати Україну від некомпетентного керівництва і зовнішньої агресії. Від спроб зелених клептократів збудувати авторитарний режим і придушити опозицію, як це відбулося в Білорусі, Росії та Казахстані. І як це Янукович марно намагався зробити в Україні. Впевнений, українці дадуть гідну відповідь на ще одну  спробу створити в Україні авторитарний режим", - написав Порошенко.

Він також засудив поведінку Зеленського, який наразі відпочиває у Буковелі, у такий насичений подіями період з точки зору зовнішньої політики.

"Попри свята, ми уважно спостерігаємо як за подіями в Казахстані, так і за зустріччю радників "нормандського формату", яка має пройти без участі України та ще й в Москві. І за безпековими консультаціями НАТО з Росією, які мають відбутися незабаром. Сьогодні слід, попри тривалий святковий період,  багато зробити задля активізації західної підтримки нашої держави. Працювати  з європейськими та американськими партнерами.

Дивно, що в дні такої напруги виконувач ролі Президента постить відосик, що залишилося за кадром новорічного відосика. Він розважається з цуциками в спортзалі, з Єрмаком у Гуті. Відпочиває в Буковелі разом  з Коломойським, своїм годфазером і головним вигодонабувачем від перебування Зеленського в Офісі президента", - зазначив Порошенко.

Політик наголосив, що "коли при владі неадеквати, опозиція має діяти ще активніше".

"Тому наступний тиждень — з 10 по 15 січня — працюватиму в Європі над захистом України від російської агресії та підтримкою демократії в нашій країні", – додав п'ятий президент.

Порошенко про повернення в Україну

Нагадаємо, 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти Петра Порошенка порушили через забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

У вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі і повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme