"Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Оголошення підозри у кримінальній справі про державну зраду лідеру "Європейської Солідарності" Петру Порошенку – це переслідування опозиційної партії, яка стає найпопулярнішою політичною силою країни

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Комплекс президентської меншовартості":…
Фото: Інстаграм Петра Порошенка

Також однопартійці п'ятого президента України пов'язали кримінальну справу проти Порошенка із особистою помстою чинного лідера держави Володимира Зеленського.  

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на офіційну заяву партії "Європейська солідарність".

"Замість того, щоб зміцнювати оборону країни, Зеленський посилює переслідування опозиційної партії, яка стає найпопулярнішою політичною силою країни. Це – комплекс його власної президентської меншовартості та типовий напад політичної параної, яку у нікчеми Зеленського провокує сама згадка про свого успішного попередника". –йдеться у заяві.

У партії стверджують, що для оголошення підозри Петру Порошенку Зеленський свідомо обрав момент закордонного відрядження лідера опозиції, коли п’ятий президент в різних столицях світу працює над зміцненням міжнародної коаліції на підтримку України на тлі агресивних намірів Кремля. 

"Зеленський відчайдушно шукає будь-які шоу-бізнесові трюки для порятунку залишків своєї колишньої популярності, використовуючи переслідування опозиції та її лідера як спосіб відвернути увагу від своїх провалів і пропонуючи людям чергове шоу "підозр та арештів", – додали у "Єропейській солідарності".

У чому підозрюють Петра Порошенка 

Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. 

Про це на брифінгу заявив керівник Центрального штабу "Європейської Солідарності" Олександр Турчинов.

"Замість того, щоб мобілізувати націю і направити свої структури на боротьбу проти російської агресії, ми спостерігаємо, що Зеленський і його команда скеровують силові структури на боротьбу з політичною опозицією і, в першу чергу, на боротьбу з лідером української опозиції – "Європейською Солідарністю" і безпосередньо з її головою Петром Порошенком", – заявив Турчинов.

Він підтвердив, що йдеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Турчинов зауважив, що владі було достеменно відомо, що Порошенко збирається від'їжджати за кордон на заздалегідь заплановані зустрічі зі Вселенським Патріархом і з європейськими лідерами.

"Навіть повністю залежна від Зеленського генеральний прокурор Венедіктова не підписала цю підозру. Її підписав, мабуть саме з цією метою і призначений, один із її заступників на прізвище Симоненко", – підкреслив керівник Центрального штабу "ЄС".

Також Турчинов нагадав, що за два з половиною роки перебування Володимира Зеленського на посаді президента, проти Петра Порошенка було сфабриковано сотні кримінальних справ, однак всі вони перетворилися на фейк.

Нагадаємо, кілька годин тому в СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme