У СБУ прокоментували підозру Порошенку: Кримінальна справа розслідується

У Службі безпеки України прокоментували оголошення підозри про державну зраду п'ятому президенту Петру Порошенку та розповіли подробиці справи

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У СБУ прокоментували підозру Порошенку:…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Зокрема, Порошенка підозрюють у вживанні незаконних заходів щодо розриву торговельних зв'язків із ПАР у 2014-15 роках та фінансування терористичних організацій.

Про це було повідомлено під час брифінгу СБУ, пише Depo.ua.

"На вимогу представників Росії Порошенко організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольних територій, чим поставив Україну в енергетичну залежність від представників Росії та зазначених псевдореспублік", – наголосив представник СБУ.

За його словами, такі дії Порошенка є допомогою "ЛДНР" у підривній діяльності проти України, що є однією з форм державної зради.

"Після укладення вказаних контрактів на постачання вугілля, підозрюваним та іншими учасниками злочину було здійснено матеріальне сприяння діяльності терористичних організацій на суму понад 200 мільйонів гривень", – додав він.

При цьому, працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

Нагадаємо, 17 грудня у партії "Європейська Солідарність" прокоментували відео Державного бюро розслідувань про спробу вручення п'ятому президенту Петру Порошенку повістки про виклик на допит за "вугільною справою".

А 20 грудня низка соціологічних опитувань встановила, що президент Володимир Зеленський очолив антирейтинг українських політиків – кандидатів у президенти, за яких українці у жодному разі не готові голосувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme