В "Євросолідарності" заявляють, що людей, які хочуть підтримати Порошенка в Жулянах, залякують та скасовують їхні рейси

Депутати від "Європейської Солідарності" повідомляють про залякування людей, які хочуть підтримати п'ятого президента Петра Порошенка

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В "Євросолідарності" заявляють, що людей…
Фото: Європейська Солідарність

За словами народної депутатки від "ЄС" Софії Федини, поліція масово виставляє пости на під'їздах до Києва, щоб завадити прихильникам Порошенка. Як писав Depo.Київ, у столиці на три дні скасують рейси міської електрички, що на думку народної депутатки також свідчить про наміри влади перешкодити прихильникам лідера опозиції.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegeram-канал Федини.

"Зеленому офісу зносить дах: відміна електричок на Жуляни, скасування поїздів з регіонів, залякування лабораторій, які роблять тести; поліція масово виставляє пости на під'їздах до Києва, адміністрації обдзвонюють людей і залякують санкціями... Янукович у квадраті чи в кубі навіть...", – йдеться у дописі.

Народна депутатка додала, що в Івано-Франківську протягом останніх днів представники "Євросолідарності", активісти та перевізники отримують застереження та погрози.

"Зокрема, перевізникам наполегливо рекомендують відмовитися від участі в поїздці, якщо хочуть зберегти цілим свій транспорт. Очевидно, президент Зеленський боїться масової акції українців в підтримку лідера опозиції Петра Порошенка. Саме підконтрольні йому силовики роблять усе, щоб не допустити участі українців з регіонів у завтрашній акції", – наголосила Федина.

Вона переконана, що такі дії влади повертають Україну до часів режиму президента-втікача Віктора Януковича.

"Це нагадує повернення до найгірших часів режиму Януковича, коли силовики робили все можливе, щоб українці не могли доїхати на Майдан. Територіальна організація партії "Європейська Солідарність" вимагає негайно припинити тиск на перевізників і людей, які висловили бажання взяти участь у мирній акції", – резюмувала народна депутатка.

В "Євросолідарності" заявляють, що людей, які хочуть підтримати Порошенка в Жулянах, залякують та скасовують їхні рейсиНародна депутатка від "Європейської Солідарності" Софія Федина повідомила про скасування електричок на Жуляни та залякування людей, які хочуть підтримати п"ятого президента Петра Порошенка

Своєю чергою депутатка Краматорської міськради від "ЄС" Ангеліна Шостак повідомила, що на вівторок, 18 січня, зняли рейс "Укрзалізниці" Київ-Краматорськ.

"Те, що будуть "заміновані" Жуляни – ясєн пєнь. Те, що не будуть пускати в Київ автобуси – ясньій красньій. Але прибрати інтерсіті у вівторок – це вже нижче плінтуса. Думаєте, нас це зупинить? Хаха три рази. А як бути людям, які мають справи по бізнесу? "Укрзалізниця", Зеленський як прийшов, так і піде, а вам ще працювати в Україні", – йдеться у дописі.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що поліція перевіряє інформацію про замінування аеропортів "Київ" (Жуляни) і "Бориспіль". Про результати перевірки поки що інформації немає.

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Водночас Порошенко повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

12 січня в "Європейській Солідарності" уточнили, що Порошенко повертається в Україну о 9 ранку 17 січня рейсовим літаком з Варшави (Польща).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme