Азаров подав позов до ОАСК проти РНБО: Чого хоче екс-прем'єр

Колишній голова уряду України Микола Азаров подав позов до Окружного адмінсуду Києва

Журналіст відділу новин
Азаров подав позов до ОАСК проти РНБО: Ч…
Фото: Twitter Миколи Азарова

Екс-прем'єр-утікач Микола Азаров судиться із Радою нацбезпеки та оборони.

Причиною судового позову Азарова є "бездіяльність РНБО" у справі санкцій проти нього, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу ОАСК.

Микола Азаров вимагає скасувати усі санкції, запроваджені проти нього.

"Серед вимог позову – визнати протиправною бездіяльність СБУ, яка, на думку позивача, полягає у невнесенні до РНБО України пропозиції про скасування щодо нього санкцій та зобов’язати СБУ внести до РНБО України такі пропозиції шляхом виключення п.2 з Додатку 1 рішення РНБО України "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" від 19.03.2021р, введеного в дію Указом Президента України від 9.04.2021р. №151/2021", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 березня на засіданні РНБО було запроваджено санкції проти низки осіб із оточення екс-президента Віктора Януковича, зокрема, і проти Миколи Азарова як очільника уряду в часи президентства Януковича, а також проти самого екс-президента.

Санкції, за інформацією СБУ, ввели за допомогу Росії в окупації частини України, підтримку тероризму та антиукраїнську пропаганду.

24 березня ДБР поінформувало про те, що Азарову повідомили про підозру у держзраді.

У квітні Азаров поскаржився, що його заблокували на Facebook та Youtube.

Довідка: Микола Азаров був прем'єр-міністром України з 11 березня 2010 до 28 січня 2014, один із співзасновників та колишній голова "Партії регіонів".  У 2014 році втік з України і з 3 червня 2014 року перебуває у розшуку СБУ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme