Азербайджан та Вірменія заявили про обстріли на кордоні: Є поранені та загиблий

У Міністерстві оборони Вірменії звинуватили армію Азербайджану в обстрілах на кордоні та вбивстві однієї людини

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Азербайджан та Вірменія заявили про обст…
Фото: mil.am

За даними відомства, обстріли на кордоні Вірменії та Азербайджану відбулися сьогодні, 10 грудня, близько 12:00.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони Вірменії.

Згідно з позицією відомства, Збройні сили Азербайджану відкрили вогонь по позиціях вірменських військових з вогнепальної зброї різного калібру. Зазначається, що вогонь був придушений, втім вірменська сторона має двох поранених та одного загиблого.

"10 грудня, в районі 12:00, підрозділи Збройних сил Азербайджану атакували вірменські військові позиції, розташовані в східній частині вірмено-азербайджанського кордону. В результаті відповідних дій вірменської сторони противник, зазнавши втрат, був відкинутий на вихідні позиції", – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою у прес-службі Міноборони Азербайджану наголосили, що це Вірменія провела обстріл у Кельбаджарському районі вчора, 9 грудня.

"Приблизно о 15:00 вірменські військові підрозділи з бойових позицій у напрямку Басаркечярського району піддали обстрілу позиції Азербайджанської армії в Кяльбаджарському районі. Підрозділами нашої армії, дислокованими на цьому напрямку, були зроблені відповідні дії", – зауважили у відомстві.

Нагадаємо, 15 листопада Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

За даними російських ЗМІ, Вірменія збирається попросити президента Росії Володимира Путіна ввести війська для захисту дружньої країни згідно із міжнародними договорами, підписаними обома державами.

16 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про поранених азербайджанських прикордонників, звинувативши у ескалації конфлікту Вірменію.

Вірменія ж своєю чергою повідомила про 15 загиблих на кордоні.

22 листопада Вірменія також заявила про одного загиблого зі свого боку кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme