Азовське море: В Бердянську з'явилася перша поворотна онлайн-камера

Не встиг Бердянськ завершити курортний сезон-2021, як уже активно готується до наступного. Приваблювати туристів тут планують за допомогою веб-камер, кількість яких на курорті зростає стрімкими темпами

Журналіст відділу новин
Азовське море: В Бердянську з'явилася пе…

Так, нещодавно на найвищій точці міста встановили першу і поки єдину поворотну веб-камеру, яка кожні кілька секунд змінює ракурс і масштаб зйомки, відкриваючи панорамні види найвідоміших об'єктів і локацій Бердянська, включно з морським портом, Бердянською затокою і колесом огляду на центральній площі, повідомляє ДС

Веб-камери давно стали незамінними помічниками для туристів у виборі напрямку для відпочинку і його плануванні. Вони дозволяють заочно познайомитися із курортом, своїми очима побачити пляжі, оцінити їх інфраструктуру і заповненість протягом сезону, не звертаючись до прогнозів, дізнатися, яка погода переважає на узбережжі, а також розглянути пам'ятки і найбільш відвідувані локації. Для цього достатньо мати ґаджет, підключений до інтернету.

Самим курортам веб-камери дають можливість підвищити свою туристичну привабливість, надавши потенційним відпочивальникам найактуальнішу і об'єктивну інформацію про себе. Бердянськ, для якого минулий сезон, як, втім, і для багатьох інших азовських курортів, виявився не дуже вдалим, вирішив скористатися цією можливістю в повній мірі. Силами ентузіастів місто швидко обростає мережею веб-камер, онлайн-трансляції яких дозволяють на власні очі спостерігати, як змінюється курорт, готуючись до нового сезону, його поточну обстановку, а також милуватися мальовничими панорамами Бердянська і його визначними пам'ятками.

Нещодавно на найвищій точці міста в мікрорайоні АЗМОЛ встановили поворотну веб-камеру з зум-об'єктивом, яка, замінюючи собою кілька статичних, фокусується на 25 різних об'єктах, передаючи зображення в 4К-форматі з підтримкою звуку. Кожні кілька секунд вона змінює ракурс і масштаб зйомки, наближаючи ті чи інші об'єкти. Онлайн-трансляція доступна на сайті НМП "Бердянськ" за посиланням: https://berd.ua/webcam/berdyansk/.

Одна з головних особливостей нової веб-камери в тому, що, на відміну від раніше встановлених, які ведуть трансляції переважно з пляжів курорту, вона відкриває панорами самого міста: його житлових районів, відомих історичних і архітектурних пам'яток, популярних фотозон та інших локацій.

Іншими словами, вона дозволяє здійснити віртуальний тур найбільш мальовничими і упізнаваними місцями Бердянська. В об'єктив камери потрапляють Бердянська затока і розташований в її акваторії морський торгівельний порт, величезне колесо огляду на Приморській площі, інсталяція "Я люблю АЗМОЛ", телевежа, вітрогенератори Ботієвської ВЕС і безліч інших примітних об'єктів міста. Особливе задоволення - спостерігати за панорамами Бердянська ввечері, в променях західного сонця.

Ініціатором встановлення веб-камери в Бердянську стала редакція незалежного медіа-проєкту "Кирилівка.Укр", яка одним із пріоритетів своєї діяльності ставить розвиток туризму в українському Приазов'ї. Технічну підтримку трансляції забезпечує інтернет-провайдер компанія ONet.

Нагадаємо, що Бердянськ це місто-курорт на півдні Запорізької області. Як і Кирилівка, разом з якою вони входять до трійки найпопулярніших напрямків для відпочинку на Азовському морі, минулого літа він недорахувався туристів. Причиною тому були як природні аномалії у вигляді навали медуз і комарів, так і інформаційні атаки, спрямовані на дискредитацію азовських курортів. В таких умовах запуск в Бердянську нових веб-камер, трансляції яких дозволять туристам своїми очима бачити стан узбережжя, а не вірити поширюваним ЗМІ інсинуаціям, допоможе підвищити привабливість регіону для відпочивальників. А ще –  відкрити Бердянськ не тільки як пляжний курорт, але і просто гарне місто з великою кількістю цікавих архітектурних, природних та історичних пам'яток, привабливих для подорожей протягом всього року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme