Баканов прокоментував санкції проти літаків американських компаній

Голова Служби безпеки України Іван Баканов прокоментував ухвалення санкцій щодо трьох літаків, які зареєстровані на американські компанії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Баканов прокоментував санкції проти літа…
Фото: СБУ

За його словами, це ті літаки, які належали молдавській компанії JetForYou, та літали до Росії і тимчасово окупованого Криму.

Про це Баканов повідомив під час брифінгу за результатами засідання РНБО 10 листопада, інформує Depo.ua.

"Вперше ці п'ять літаків використовувалися молдовською компанією JetForYou, яка, як з'ясувалося, не зареєстрована як суб'єкт господарської діяльності в державних авіаційних органах республіки Молдова та не отримала відповідних дозвільних документів. До того ж немає зареєстрованих літаків у молдовському реєстрі цивільних повітряних суден і це у цілому робило неможливим використання цих літаків", – наголосив він.

Очільник СБУ зазначив, що на момент ухвалення рішення щодо застосування санкцій лише одне судно знаходилося на території України – яким користувався народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук.

"Що відбувалося у подальшому – власники цих літаків намагалися змінити юридичні компанії, які користуються або володіють цими літаками, тому трішечки згодом ми знову відмоніторивши цей процес звернулися до РНБО для того, щоб застосувати нові санкції до компаній, які використовують ті самі літаки", – додав Баканов.

Він також зауважив, що право власності на літаки було переоформлене на компанії з США. Саме тому проти них були запропоновані санкції.

Нагадаємо, дещо раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив про застосування персональних санкцій щодо трьох літаків, які належать американським компаніям.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme