Баланс довіри українців: Зеленський вперше за 2021 рік посів умовне четверте місце, пасуть задніх Єрмак і Медведчук

Нині жоден із політиків або діячів не має позитивного балансу довіри серед українців. Ця тенденція повторювалася кожного місяця з часу першого дослідження Українського інституту майбутнього в лютому, і трималася весь 2021 рік 

Журналіст відділу новин
Баланс довіри українців: Зеленський впер…
Фото: Скріншот

Разом із тим, з жовтня змінилась ієрархія лідерів балансу довіри: у грудні порівняно кращий баланс серед усіх політиків отримав Дмитро Разумков (-17%), що удвічі краще за баланс довіри до президента Володимира Зеленського, який впродовж всього року утримував перше місце за різницею довіри-недовіри громадян.

Про це свідчать результати нового соціологічного дослідження УІМ, проведеного спільно з New Image Marketing Group, на тему "Соціально-політичні настрої українців, Грудень", передає Depo.ua.

З жовтня його показник майже повернувся до лютневої позначки.

Динаміка балансу довіри-недовіри до Зеленського - дослідження УІМ

Крім того, чинного президента за балансом довіри випереджає також Ігор Смешко (-26%) та Володимир Гройсман (-27%).

Баланс довіри до політиків і діячів - дослідження УІМ

Отже, Зеленський вперше за 2021 рік посідає умовне четверте місце за балансом довіри. З жовтня припинилося поступове покращення довіри до президента і нинішні цифри є більш наближеними до показників початку року.

Найгірші ж показники довіри, як і на початку літа, демонструють Андрій Єрмак (-57%) та Віктор Медведчук (-59%).

Уточнюється, що молодші респонденти традиційно демонструють найвищий рівень довіри до Зеленського (44%) порівняно до інших вікових груп. Особливо контрастують ці настрої з відповідями старшого покоління, серед якого довіряють президенту лише 26%.  

Донбас залишається для президента найгіршим макрорегіоном за довірою – 19% йому довіряють і 80% тамтешніх жителів не довіряють. 

Динаміка рівня довіри до політиків і діячів - дослідження УІМ

Динаміка рівня довіри до політиків і діячів - дослідження УІМ - частина 2

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, проведеного нещодавно Українським інститутом майбутнього, якби вибори президента відбулись найближчим часом, проголосувати за Володимира Зеленського готові 18% серед усього населення, або 25% серед тих, хто визначився і піде на вибори.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme