Байден готовий зустрітися з Путіним, якщо буде потреба у цьому, – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент країни Джо Байден готовий до переговорів з лідером Росії Володимиром Путіним, якщо виникне така потреба

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден готовий зустрітися з Путіним, якщ…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

За його словами, якщо деякі питання доведеться розв'язувати саме через діалог Байдена з Путіним, США до такого готові.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Блінкена.

Держсекретар США зазначив, що за результатами переговорів з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, діалог на вищому рівні поки не на порядку денному.

"Якщо ми прийдемо до висновку, що краще розв'язувати деякі питання через прямий діалог президентів, ми готові це зробити", – наголосив Блінкен.

Він додав, що вже наступного тижня Росія отримає від США письмові ідеї щодо "гарантій безпеки". Подальше обговорення має відбутися на рівні міністрів, втім, за необхідності, до них приєднають і президентів.

Зауважимо, напередодні прес-секретарка Білого дому Джен Псакі назвала умову для проведення нових переговорів між Байденом та Путіним. За її словами, рішення про подальші кроки щодо переговорів між двома президентами залежить від зустрічі Блінкена та Лаврова. Водночас Псакі наголосила, що зараз важко передбачити ймовірність телефонної розмови Байдена та Путіна протягом найближчих днів.

Нагадаємо, раніше Лавров влаштував істерику після зустрічі з Блінкеном. Він заявив, що документи, які представили Сполучені Штати російській стороні, неможливо читати. 

Читайте також: Переговори в Женеві: Про що вдасться домовитися Росії та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme