Байден і Меркель не робитимуть спільну заяву щодо "Північного потоку-2", – Білий дім

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Ангела Меркель не планують робити спільну заяву щодо проекту "Північний потік-2" за результатами зустрічі 15 липня

Журналіст стрічки новин
Байден і Меркель не робитимуть спільну з…
Колаж Depo.ua

Про це під час брифінгу заявив високопосадовець Білого дому, пише Depo.ua із посиланням на "Голос Америки".

Відомо, що питання проекту "Північний потік-2" є в порядку денному переговорів.

Видання зазначає, що Байден порушить питання "Північного потоку-2", а також наголосить на "важливості розробки конкретного механізму, щоб забезпечити, що "енергетику не використовуватимуть для примусу України, союзників США у НАТО, або будь-якої іншої країни".

Посадовець Білого дому запевнив, що обговорення "Північного потоку-2" триватимуть між США та Німеччиною на робочому рівні.

Відомо, що нещодавно лідер США Джо Байден вирішив не вводити санкції проти німецьких компаній, які будують російський газогін "Північний Потік -2".

Незадовго після цього у РФ заявили про те, що вже проклали першу нитку газогону в обхід України та готуються якнайшвидше наповнити її газом.

У відповідь США та Німеччина натякнули на те, що готові компенсувати Україні втрату зборів за транзит російського газу. Остаточно розв'язати це питання мають 15 липня під час візиту Ангели Меркель у США. 

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна отримати гарантії постачання газу на 10-15 років після запуску газогону "Північний потік - 2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme