Байден каже, що під час розмови з Путіним "не стримувався та був прямолінійним"

Президент США Джо Байден розповів, як відбувалися його переговори з президентом Росії Володимиром Путіним

Редактор стрічки новин
Байден каже, що під час розмови з Путіни…
Фото: ЕРА

За словами Байдена, під час розмови він чітко попередив Путіна – у разі вторгнення в Україну, наслідки для Росії будуть буде важкими.

Відповідне відео із заявою президента США опублікував "Голос Америки", передає Depo.ua.

"Під час зустрічі з Путіним я був дуже прямолінійним, жодних стримувань у виразах. Ввічливо, але я чітко дав зрозуміти: якщо він справді вторгнеться в Україну, наслідки будуть важкими", – зазначив Байден.

За словами американського президента, це будуть економічні наслідки, яких раніше ще не було. 

Байден додав, що Путін запевнив – він розуміє можливі наслідки нападу на Україну. 

Водночас, за словами Байдена, якщо Росія все ж вторгнеться в Україну, Штатам доведеться посилити свою військову присутність у країнах НАТО, зокрема на східному фланзі. 

"Крім цього, я дав зрозуміти, що ми надамо Україні оборонні можливості", – зазначив він. 

При цьому Байден у відповідь на запитання журналістів сказав, що варіант розміщення американських військових в Україні не розглядається. 

Нагадаємо, переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками саміту розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Раніше було анонсовано, що Байден проведе телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським щодо результатів саміту з Путіним 9 грудня. 

Читайте також: "Перемога" чи змова проти України: Чим обернуться переговори Путіна з Байденом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme