Байден обговорить із Зеленським результати саміту з Путіним лише у четвер

Президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським щодо результатів саміту з лідером Росії Володимиром Путіним 9 грудня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден обговорить із Зеленським результа…
Фото: Прес-служба президента

Розмову Байдена із Зеленським у четвер анонсував Національний радник з питань безпеки США Джейк Салліван, попри попередні очікування про проведення перемовин раніше.

Про це він заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Байден та Зеленський проведуть розмову в четвер, в розвиток переговорів між Зеленським та Блінкеном", – наголосив Салліван.

Зауважимо, дещо раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що в ОП позитивно оцінили тональність перемови Байдена з Путіним. Подоляк додав, що зараз говорити про підсумки переговорів Байдена та Путіна коректно лише стосовно діалогу в цілому, а не до однієї розмови зокрема.

Нагадаємо, 7 грудня о 17:00 за Києвом розпочалися переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку.

Перед розмовою з Путіним Байден скоординував позиції з європейськими лідерами. Очільники США, Великої Британії, Італії, Німеччини та Франції перед переговорами Байдена і Путіна поспілкувались у телефонному режимі.

Згодом у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту. Лідери мають обговорити, зокрема: напруженість навколо України, просування НАТО до кордонів Росії, а також ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

Після двох годин розмови онлайн-саміт завершився. У Білому домі заявили, що Байден наголосив - США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль відразу після зустрічі констатував лише сам факт перемовин.

Читайте також: "Завдати болю Росії": Що пишуть іноземні ЗМІ про розмову Путіна та Байдена

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme