Байден особисто втрутиться у ситуацію навколо України, якщо в цьому виникне потреба

Прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Сполучені Штати готові до нових переговорів між президентами Джо Байденом і Володимиром Путіним
 

Журналіст відділу новин
Байден особисто втрутиться у ситуацію на…
Фото: Facebook Джо Байдена

Переговори між президентами США та Росії можуть відбутися, якщо це сприятиме зрушенню у двосторонніх переговорах між країнами.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на брифінг Неда Прайса.

"Ми вважаємо, що ми знаходимося в тому моменті, коли інша взаємодія на рівні лідерів має потенціал для просування. Але це буде залежати від того, де ми опинимося після наступного кроку", – заявив Прайс.

При цьому він додав, що Джо Байден неодноразово заявляв, що готовий провести нові переговори з Путіним.

"Президент Байден неодноразово заявляв, думаю, востаннє під час його прес-конференції минулого місяця, що ми залишаємося відкритими і сприятливими для переговорів на рівні лідерів", – заявив Прайс.

Також він зазначив, що Байден буде готовий до активнішої особистої участі у врегулюванні ситуації навколо України, якщо в цьому виникне потреба.

Нагадаємо, 27 січня президент України Володимир Зеленський поговорив з главою США Джо Байденом. Згодом в ОП та Білому домі розповіли подробиці розмови двох президентів. Це була вже друга від початку року телефонна розмова Зеленського і Байдена, що, як вважають в ОП, демонструє глибоку стратегічну співпрацю між двома країнами.

Перед цим у Пентагоні повідомили про приведення військових США у стан підвищеної готовності до перекидання у Європу.  За словами речника Міноборони США Джона Кірбі, військовослужбовців можуть перекинути до Європи для підсилення НАТО. Йдеться про близько 8,5 тисяч військових, яких привели у стан підвищеної готовності.

Читайте також: Ціна агресії: Як Зеленський псує гру Байдену

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme