Байден підписав указ про санкції щодо "Л-ДНР"

США запровадили санкції у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих "ЛНР" та "ДНР"

Редактор стрічки новин
Байден підписав указ про санкції щодо "Л…
Фото: joebiden/ Instagram

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Текст указу оприлюднено на сайті Білого дому, передає Depo.ua.

Як наголошується у документі, заяви керівництва РФ про визнання незалежності так званих "Л-ДНР" суперечать зобов’язанням Росії за Мінськими домовленостями і загрожують миру, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності України. А це "становить надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів".

Відповідно до указу Байдена накладається заборона на:

  • нові інвестиції в так звані "Л-ДНР" з боку будь-якої особи в США;

  • експорт, реекспорт, продаж та поставки будь-яких товарів на ці території;

  • будь-які фінансові або гарантійні операції з американського боку.

Також у рамках санкцій блокується майно та інтереси всіх осіб, які вестимуть діяльність на окупованих територіях або здійснюватимуть матеріальну допомогу чи іншу підтримку особам, котрі перебувають під санкціями. Окрім того, забороняються будь-які транзакції, що порушують обмеження, введені цим указом, а також каратиметься змова для обходу таких заборон. Вводяться візові санкції проти осіб, визначених указом.

У прес-службі пояснили, що ці санкції не є частиною та не стосуються того пакету суворих економічних заходів, які США спільно із союзниками та партнерами запланували запровадити проти Росії в разі широкомасштабного вторгнення на територію України.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Читайте також: "Шок для всього світу. Новий Гітлер": Що думають українці про звернення Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme