Байден пообіцяв помститися "Ісламській державі" за загиблих під час теракту в Кабулі американських військових

Президент США Джо Байден заявив, що боротьба із "Ісламською державою" ще не завершена, і пообіцяв нові удари по цій терористичній організації

Журналіст відділу новин
Байден пообіцяв помститися "Ісламській д…
Фото: ЕРА

Байден пообіцяв, що з "Ісламською державою" воюватимуть за допомогою точкових ударів, які уже показали свою ефективність.

Про це хазяїн Білого дому заявив у прямому ефірі, у зверненні до нації, передає Depo.ua із посиланням на "РИА Новости".

"Ми з вами ще не закінчили. Як верховний головнокомандувач я твердо вірю в те, що кращий спосіб забезпечити нашу безпеку – це нещадна прицільна високоточна стратегія", – пояснив майбутній формат боротьби Байден.

Нагадаємо, 26 серпня в аеропорту Кабула пролунали сім вибухів. Внаслідок терактів загинули майже 200 людей, постраждалих – понад 1,3 тисячі. За даними ЗМІ, влаштували вибухи смертники терористичної організації "Ісламська держава".

Серед загиблих були 13 американських військових. Байден із першою леді особисто зустріли тіла загиблих на військовій базі ВПСДувр.

Водночас експерти із національної безпеки США повідомили президенту Джо Байдену, що в Афганістані ймовірні нові теракти. Тоді ж Байден наказав вжити усіх можливих заходів для евакуації співгромадян з Афганістану. Зокрема, доручив держсекретарю домовитися із третіми країнами про евакуацію американських громадян навіть після повного виведення військ США.

В ніч з 27 на 28 серпня ЗС США за допомогою безпілотника завдали авіаудару по терористичній організації "Ісламська держава" на сході Афганістану  в провінції Нангархар на сході від Кабула і на кордоні з Пакистаном.

Пізніше стало відомо, що в результаті авіаудару були знищені два ватажки "Ісламської держави" у Афганістані.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme