США звинуватили "Ісламську державу" у організації вибухів у Кабулі, – ЗМІ

За неофіційними даними, вибухи біля аеропорту Кабула організувала "Ісламська держава"

Журналіст відділу новин
США звинуватили "Ісламську державу" у ор…
Фото: Wikipedia

Про причетність терористів "Ісламської держави" до вибухів у Кабулі розповіли на умовах анонімності кілька американських чиновників.

За їхніми словами, перший вибух був справою рук смертника – члена ІД, передає Depo.ua із посиланням на Politico.

Смертник був у спеціальній жилетці, начиненій вибухівкою.

Нагадаємо, що сьогодні, 26 серпня, біля воріт аеропорту столиці захопленого радикальним рухом "Талібан" Афганістану Кабула стався вибух.

Al Jazeera повідомила про щонайменше 15 поранених внаслідок вибуху. Водночас Fox News уточнив, нібито в Кабулі було поранено трьох військових США.

За кілька годин стало відомо, що вибухів було два. Другий стався у тому ж районі, що і перший – біля аеропорту Кабула.

Загинули, за першими попередніми даними, близько 40 осіб. Зокрема, четверо американських морських піхотинців. Пізніше кількість жертв зросла до 60.

Додамо, раніше у НАТО попередили про загрозу теракту в аеропорту Кабула.

ВВС, із посиланням на заступника міністра оборони Великої Британії Джеймса Хеппі, також повідомило, що в районі аеропорту столиці Афганістану Кабула може статися теракт. За словами посадовця, атака може бути "вкрай смертоносною", і Велика Британія рекомендує всім виїхати з району аеропорту.

Довідка: Влітку 2021 року війська НАТО і США почали остаточне виведення військ з Афганістану. Цим скористався радикальний рух "Талібан", який посилив наступ на країну.

15 серпня бойовики "Талібану" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

19 серпня стало відомо, що "Талібан" офіційно відновив Ісламський Емірат Афганістан. Ця заява була зроблена в 102-гу річницю незалежності Афганістану від Британської імперії.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme