Байден приїде в Україну, але не в цьому році, – Кулеба

Візит Байдена в Україну не може відбутися у цьому році 

Редактор стрічки новин
Байден приїде в Україну, але не в цьому…
Фото: president.gov.ua

Президент США Джо Байден обов'язково відвідає Україну, але не цього року

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитра Кулеба в ефірі телеканалу "Інтер", передає Depo.ua.

За словами глави МЗС, дипломатична практика не передбачає візити такого рівня в один рік. Як відомо, візит українського президента Володимира Зеленського до США тільки завершився.

"Цей візит (Байдена в Україну, – ред.) не буде в цьому році, оскільки дипломатична практика не передбачає обміну візитами такого рівня в один рік", – сказав Кулеба.

Міністр додав, що до візиту Байдена в Україну сторони зосередяться на реалізації домовленостей, які були досягнуті в рамках візиту Зеленського у США.

Нагадаємо, президент США Джо Байден висловив свою готовність відвідати Україну із зустрічним візитом. Про таке рішення лідер Сполучених Штатів оголосив під час ділової розмови із українським президентом Володимиром Зеленським.

Як відомо, 1 вересня в Білому домі відбулася зустріч президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена. Зустріч тривала більше двох годин, хоча планувалося, що її тривалість буде близько 40 хвилин. Після переговорів президент України відразу залишив Білий дім, не підійшовши до присутньої в адміністрації президента США преси.

По завершенню зустрічі президентів США Джо Байдена та України Володимира Зеленського була оприлюднена спільна заява про стратегічне партнерство

Читайте також: Візит Зеленського в США: Проміжні підсумки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme