Байден зробив голосну заяву щодо санкцій проти Росії у випадку вторгнення

Президент США Джо Байден під час свого звернення щодо ситуації навколо України заявив, що не є ворогом Росії 

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден зробив голосну заяву щодо санкцій…
Скріншот

За його словами, ані США, ані Україна не є загрозою для Росії.

Про це Байден заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"США не є загрозою для Росії, Україна не є загрозою. У нас немає планів розміщувати ракетну зброю в Україні. Російський народ не є мішенню для нас. Ви не є нашим ворогом, і я не думаю, що ви б хотіли проводити кровопролитну руйнівну війну з Україною", – наголосив він.

Байден також зазначив, що у випадку вторгнення Росії на територію України протягом найближчих днів матиме величезні руйнівні стратегічні наслідки.

"Це була б та рана, яку Росія нанесла сама собі. США та наші партнери відреагують рішуче… Ми закличемо світ пручатися агресії Росії. Наші союзники з усього світу готові пред'явити потужні санкції. Ми утрималися від цього, коли Росія вдерлася у Крим у 2014 році. Ми готові застосувати фінансові санкції та повпливати на ключові сфери промисловості Росії… Газопровід "Північний потік-2", який мав постачати газ до Німеччини, не буде закінчений, якщо відбудеться вторгнення", – наголосив він.

Нагадаємо, у грудні 2021 року "Велика сімка" зробила серйозне попередження Росії через Україну. Країни "Великої сімки" на зустрічі в англійському Ліверпулі заявили, що Кремль чекають серйозні наслідки, якщо Росія вирішить напасти на Україну. Анналена Бербок, нагадавши, що Німеччина з 1 січня головуватиме у "Великій сімці", заявила, що не бачить підстав для повернення до цієї організації Росії.

13 лютого президент України Володимир Зеленський й голова Європейської ради Шарль Мішель обговорили санкції проти Росії.

А 9 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив думку, що санкції проти Російської Федерації варто запроваджувати вже зараз. Зокрема, за порушення Мінських угод.

Читайте також: Санкції проти ближнього кола Путіна: Як Захід вирішує долю Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme