Бербок зустрілася із Шмигалем: Про що говорили український прем'єр та німецька міністерка

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок

Журналіст відділу новин
Бербок зустрілася із Шмигалем: Про що го…
Фото: КМУ

Сторони обговорили безпекову ситуацію в Європі, зокрема, можливе використання Росією "Північного потоку-2" як енергетичної зброї проти Євросоюзу.

Також Шмигаль висловив сподівання щодо підтримки Німеччиною України у ситуації, що склалася із можливим вторгненням Росії, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу КМУ.

"Україна максимально консолідує своїх основних міжнародних партнерів. Ми сподіваємось на подальшу підтримку нашої держави та сильну й непохитну позицію Берліна", — заявив Шмигаль німецькій гості.

Крім того, український прем'єр підняв тему залучення німецьких інвесторів до спільних проектів, наприклад, у сфері видобутку корисних копалин.

 Нагадаємо, раніше у плані візиту Бербок до України була і зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Але згодом стало відомо, що ця зустріч не відбудеться.

Бербок пояснила причину скасування зустрічі із Зеленським. За її словами, із Зеленським мали зустрітися міністри закордонних справ Німеччини та Франції під час свого спільного візиту до України.

Але, оскільки Україну уже відвідав президент Франції Еммануель Макрон, плани очільника МЗС цієї країни Жана-Іва Ле Дріана були серйозно скориговані.

Тому зустріч Бербок із Зеленським і довелося скасувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme