Без скотчу не обійтися: Російські космонавти знову знайшли на своїй частині МКС тріщини

На російському модулі "Заря" Міжнародної космічної станції знайшли нові тріщини

Журналіст відділу новин
Без скотчу не обійтися: Російські космон…
Фото: Pixabay

Космонавти заявили, що тріщини на Міжнародній космічній станції не є наскрізними.

Але, зазначив космонавт Володимир Соловйов, тріщини у майбутньому можуть збільшуватися,передає Depo.ua із посиланням на "Медузу".

Разом з тим, російський екіпаж МКС заявив, що ситуація з безпекою на станції перебуває під контролем.

Нагадаємо, що ситуація із дірками на російській частині Міжнародної космічної станції не є новиною. Ще 2019 року було виявлено витік повітря із іншого російського модуля МКС, "Звезда". Кілька місяців космонавти шукали тріщину, а виявили лише за допомогою чайного пакетика, прослідкувавши, куди він летить у невагомості МКС.

Проблему із витоком повітря у космос росіяни намагалися виправити навіть за допомогою скотчу, але до кінця проблему так і не виправили.

Тоді ж, 2019 року, був виявлений витік повітря із російського корабля "Союз МС-09", який був пришвартований до МКС. Внаслідок обстеження космонавти виявили не тріщину, а дірки від сверління.

Крім проблеми із дірками, на російській частині МКС часто трапляються інші негаразди. Наприклад, у жовтні 2020 року там зламалися туалет та система подачі кисню. А  трохи згодом росіяни залишилися без їжі через відкладення запуску вантажного корабля "Прогрес" – і їх підгодовували американські астронавти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme