Білорусь видала майже 3 тис. паспортів жителям ОРДЛО, – правозахисник

Білоруський режим де-факто президента країни Олександра Лукашенка 2021 року почав видавати громадянство жителям окупованих Росією територій Донбасу

Журналіст відділу новин
Білорусь видала майже 3 тис. паспортів ж…
Фото: Pixabay

2021 року Білорусь розпочала видачу паспортів жителям ОРДЛО.

Протягом минулого року 2,9 тис. жителів окупованих територій Донбасу стали громадянами Білорусі, передає Depo.ua із посиланням на "Громадське радіо".

За словами співзасновника Східної правозахисної групи Павла Лисянського, це потрібно Путіну.

"У межах союзної держави, яку малює Путін, їм потрібно, щоб у Луганську і Донецьку жили не тільки росіяни, а й інші країни, з якими межує Україна. Ми прогнозуємо, що у випадку конфлікту це дасть можливість Лукашенку заявити, що там живуть білоруси та білоруски. Мовляв, вони теж їх будуть захищати. Тоді фронт відкривається не тільки на російських кордонах, а ще і на кордоні із Білоруссю", – упевнений Лисянський.

Нагадаємо, 29 грудня Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми проект закону "Про громадянство Російської Федерації".

Законопроект також передбачає скорочення кількості вимог при набутті громадянства громадянами колишнього СРСР та їхніми дітьми.

А на початку грудня нинішній очільник окупаційної адміністрації "ДНР" Пушилін пообіцяв громадянство Росії кожному жителю "ДНР".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme