Білорусь звинуватила польських прикордонників у злочинах проти людства

Слідчій комітет Білорусі кваліфікував дії польських силовиків проти мігрантів як "злочин проти безпеки людства"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Білорусь звинуватила польських прикордон…
Фото: Facebook Романа Бурка

Йдеться про загострення на білорусько-польському кордоні 16 листопада, коли правоохоронці із Польщі були вимушені застосувати водомети проти агресивного натовпу мігрантів, які намагалися прорватися у Євросоюз.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на СК Республіки Білорусь. 

Відомо, що у середу, 17 листопада, співробітники комітету прибули на прикордонний пункт пропуску Брузгі. 

На місці працює слідчо-оперативна група, залучили навіть пересувну криміналістичну лабораторію відомства. Робота продовжиться і вночі з використанням освітлювального обладнання.

Білоруська сторона стверджує, що Польща напередодні застосувала проти дітей та жінок спецзасоби та боєприпаси. в результаті чого беззбройні люди отримали тілесні ушкодження. 
 

Зазначимо, що білоруські слідчі описали інцидент на білорусько-польському кордоні суб'єктивно. Однак водночас у офіційній заяві майже не йшлося про те, що провокації та спробу штурму державного кордону розпочали саме нелегальні мігранти.

Також Білорусь не визнає втручання своїх силовиків у ситуацію та відкидає звинувачення в тому, що підбурили мігрантів на спротив та озброїли підручними засобами саме представники місцевих спецслужб, як неодноразово повідомляла польська сторона.

Нагадаємо, зранку 16 листопада ситуація на білорусько-польському кордоні знову загострилася. Мігранти почали штурмувати польський кордон. Польські правоохоронці у відповідь застосували водомети та світло-шумові гранати. Як мінімум вісім співробітників польської поліції отримали серйозні травми. 

Читайте також: У Білорусі звинуватили Польщу в спробі прямої агресії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme