Білоруський літак Belavia подав сигнал лиха у небі й розвернувся у напрямку Москви

Сьогодні, 26 липня, літак Boeing 737 авіакомпанії Belavia дорогою з Мінська (Білорусь) до Анталії (Туреччина) подав сигнал катастрофи у небі над Росією 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Білоруський літак Belavia подав сигнал л…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Интерфакс-Запад".

Станом на зараз відомо, що сигнал лиха літак почав подавати над Воронезькою областю (Росія). 

Зараз його готують до вимушеної посадки.

На борту Boeing 737 – 197 пасажирів та 7 членів екіпажу. Чи є серед них українці, поки невідомо. 

Тим часом, за інформацією Flightradar, літак із бортовим номером BRU 9215 змінив курс і прямує до столиці Росії – міста Москва. Там він здійснить аварійну посадку в міжнародному аеропорту "Домодєдово" через нібито падіння масляного тиску. На нього зреагував спеціальний датчик.  

Зазначимо, що останнім часом літаки Belavia вимушені літати до Туреччини через Росію. Причина – санкції, які проти цього перевізника запровадили низка країн після інциденту з літаком авіакомпанії Ryanair.

23 травня борт авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська через сигнал про замінування, який виявився хибним. Згодом стало відомо, що екстрена посадка літака – це частина операції спецслужб Білорусі із затримання опозиціонера й журналіста Романа Протасевича.

Після цього випадку низка країн закрили для Belavia свій повітряний простір. Літаки білоруської авіакомпанії вимушені здійснювати більшість рейсів в обліт, через територію РФ.

Маршрут білоруського літака, який подав сигнал лиха

Фото: Скріншот Flightradar

Нагадаємо, що у травні стався схожий інцидент із літаком Boeing 737. Тоді літак, що летів зі Стамбулу до Києва, екстрено приземлився в Одесі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme