"Більше не є центральними": Кулеба розповів, що Україна робитиме далі з Мінськими угодами 

Найближчим часом у Міністерстві закордонних справ України оприлюднять офіційну позицію щодо Мінських угод 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Більше не є центральними": Кулеба розпо…
Фото: Dmytro Kuleba / Facebook

Переглянути її у МЗС були змушені після того, як Росія 21 лютого визнала незалежність "Л-ДНР". Тому де-факто можна говорити про те, що угоди були розірвані в односторонньому порядку.

Про це Дмитро Кулеба заявив на брифінгу 22 лютого, передає Depo.ua

"Мінські угоди – це делікатне питання з низки причин. З одного боку, у них є політичний блок, з іншого боку у них є також безпековий блок. Де-факто Росія вийшла з Мінських угод. Але, не ведучись на провокації Росії, ми своє подальше ставлення до цих угод визначимо додатково", – сказав Кулеба.

За словами головного дипломата України, МЗС зараз цікавить саме безпекова складова цих угод. І це - ключовий фактор, який домінує в їхньому аналізі ситуації.

"Утім, відучора питання Мінських угод більше не є центральним в дискусії про відновлення територіальної цілісності України на сході. Ситуація стала набагато ширшою", – наголосив Кулеба.

Очільник МЗС розповів, що зараз Україна буде робити основний фокус на застосуванні Будапештського меморандуму, за яким вона отримала певні безпекові гарантії.

"Ми також наполягаємо на терміновому скликанні саміту Постійних членів Ради безпеки ООН", – підсумував міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, дещо раніше Дмитро Кулеба закликав ЄС забрати Україну до себе. За його словами, на тлі останніх подій саме обіцянка членства України у Євросоюзі є найкращим стратегічним рішенням.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme