Україна звернеться до ЄСПЛ через визнання Росією "Л-ДНР"

У Мін'юсті України готуються подавати додаткові матеріали у ЄСПЛ через визнання Путіним так званих "ДНР" і "ЛНР"
 

Журналіст відділу новин
Україна звернеться до ЄСПЛ через визнанн…
Фото: Денис Малюська / Facebook

Необхідність у цьому виникла після виступу у понеділок президента Росії Володимира Путіна та підписання ним указів про визнання "Л-ДНР" – двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська, інформує Depo.ua.

Він уточнив, що кожен свій ранок починає з того, що відводить дітей у школу та садок, "і жоден спіч агресивного диктатора з сусідньої держави це правило змінити не зможе".

При цьому він відзначив, що і спіч, і наступні дії повз вуха не пропустив і готує звернення до Європейського суду з прав людини.

"Готуємось подавати додаткові матеріали у ЄСПЛ щодо дій Росії на Донбасі", – поінформував міністр.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР"

З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Пізно ввечері 21 лютого у Раді Федерації заявили, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" у нинішніх кордонах.

Однак, вже зранку 22 лютого депутат Держдуми РФ і голова комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашніков повідомив, що нібито "ДНР" і "ЛНР" будуть визнані в межах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme