Росія визнає "ДНР" та "ЛНР" у проголошених ними межах, – Пєсков

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія визнає так звані "ДНР" та "ЛНР" у проголошених ними кордонах
 

Журналіст відділу новин
Росія визнає "ДНР" та "ЛНР" у проголошен…
Фото: kremlin.ru

Таким чином Росія визнає "Л-ДНР" у кордонах Донецької і Луганської областей України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"У тих межах, у яких вони були проголошені та існують", – сказав Пєсков.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи це означає, що йдеться про межі областей, він сказав, що додати йому більше нічого.

У свою чергу в банформуванні "ЛНР" вже заявили, що закликають Україну добровільно відвести війська з "окупованих територій", а якщо це не станеться, то ними "буде ухвалено рішення, яке дозволить відновити мир та територіальну цілісність".

Водночас глава бандформування "ДНР" Денис Пушилін в ефірі телеканалу "Росія 1" заявив, що межі "ДНР" будуть у межах усієї Донецької області.

Як відомо, у так званих "конституціях" так званих "ДНР" і "ЛНР" прописано, що територією "республік" є уся територія Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР"

З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Пізно ввечері 21 лютого у Раді Федерації заявили, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" у нинішніх кордонах.

Однак, вже зранку 22 лютого депутат Держдуми РФ і голова комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашніков повідомив, що нібито "ДНР" і "ЛНР" будуть визнані в межах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme