Більше податків з громадян, менше – з бізнесу: Стали відомі деталі проекту Бюджету-2022

З'явилася перша інформація про показники у проекті Держбюджету на 2022 рік

Редактор стрічки новин
Більше податків з громадян, менше – з бі…
Фото: Рixabay

Голова фракції "Голос" Ярослав Железняк оприлюднив інформацію щодо показників Державного бюджету на 2022 рік.

Як зазначив нардеп у повідомленні у своєму Telegram-каналі, сам документ наразі ще верстають, але вже відома низка цифр, передає Depo.ua.

Нардеп зазначив, що в основних показниках Бюджету-2022 немає нічого дивного – все згідно з бюджетною декларацією.

Основні показники Бюджету-2022

• ВВП закладають 5 368 млрд;

• Дефіцит: 188 млрд;

• Доходи: 1 219 млрд;

• Витрати: 1 407 млрд;

• Кредити: 529 млрд;

• Погашення та обслуговування державного боргу: 560 млрд.

Водночас, за інформацією Железняка, за рахунок податків на фізосіб хочуть зібрати у 2022 році на 23 млрд грн більше, ніж у попередньому році. Водночас з податку на підприємства всього на +18 млрд, з ренти взагалі на +3,4 млрд.

"Загалом, чи щось то не те пішло з деолігархізацією або кожен з нас тепер не тільки президент, а й олігарх", – пожартував нардеп.

За словами Железняка, детальної розкладки витрат поки немає, вони ще на узгодженні, але уже відомо, що зростуть виплати на Кабмін та СБУ.

"Дефіцит менший, то і грошей на різні забаганки менше. Всі додаткові запити будуть задовольняти після ухвалення №5600 і у вигляді правок від депутатів. Поки відомо, що підростуть витрати на Кабмін і СБУ, але подивимось незабаром на скільки", – написав нардеп.

Він також повідомив, що "дива не сталося", і на медицину витрати збільшаться на 34 млрд грн. Не надто зростуть витрати і на освіту.

"Це ще дуже далеко від необхідних за законом 5% від ВВП. В освіті теж диво не станеться, (витрати, – ред.) виростуть, але не кардинально. Загалом, всі хто хотів побачити в Бюджеті пріоритетом освіти і медицини, забудьте", – написав Железняк.

За словами нардепа, "зашквари" бюджету з'являться на етапі внесення депутатських правок та першого голосування.

"На проект Бюджету буде уважно дивитися МВФ та інші наші заморські друзі.Тому всі бюджетні зашквари поки заховали, а з'являться вони на етапі депутатських правок і першого голосування за Бюджет (це ближче до 20 жовтня) … Ну а далі стандартне правило – хто голосує за Бюджет, той отримує гроші на округи і інші "плюшки". Так що ближче до 20 жовтня ми побачимо поіменний список нової коаліції)", – йдеться у повідомленні.

Железняк зазначив, що завтра Кабмін розгляне проект Бюджету-2022 і передасть до Верховної Ради.

Железняк про Бюджет-2022 допис у ТГ ч.1Железняк про Бюджет-2022 допис у ТГ ч.2

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у бюджеті на 2022 рік Кабмін закладе підвищені видатки на освіту та медичну допомогу для українців. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв зробити це вчасно.

Також нагадаємо, що в цілому до проекту закону №5600 про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень подали 11 319 поправок

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme