Більшість українців не хочуть другого терміну Зеленського

Більшість українців проти того, щоб чинний президент Володимир Зеленський балотувався на другий термін у 2024 році

Редактор стрічки новин
Більшість українців не хочуть другого те…
Фото: ЕРА

58,2% українців не схвалюють ідею про другий термін Зеленського, 34,3% – підтримують.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 26-29 листопада, передає Depo.ua.

Чи підтримуєте Ви, щоб Володимир Зеленський балотувався на свій другий президентський термін на виборах в 2024 році? - опитування КМІС

Також соціологи з’ясували, що за останній місяць з 61,7% до 65,9% зросла частка тих, хто вважає, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку. Водночас із 22,7% до 18,6% зменшилася частка тих, хто говорить про правильний напрямок справ.

Якщо говорити в цілому, як Ви вважаєте, події в Україні розвиваються у правильному чи неправильному напрямку? - опитування кміс

Окрім того, 51,6% опитаних вважають, що у разі вторгнення Росії Володимир Зеленський не здатний буде ефективно спрацювати як верховний головнокомандувач. Протилежної думки дотримують 35,9% респондентів.

Оцінка Зеленського як головнокомандувача - опитування кміс

При цьому, за запровадження воєнного стану у відповідь на нарощення Росією військ уздовж кордону виступають 32,8% респондентів, не підтримують це 58,1%.

Ставлення українців до введення воєнного стану - опитування КМІС

Лише 8% опитаних вважають, що Зеленський краще, ніж інші українські президенти, справляється з обов’язками верховного головнокомандувача та головного дипломата країни. Першість у цьому питанні українці віддали п'ятому президентові Петрові Порошенку та другому президенту Леонідові Кучмі.

Хто кращий президент - опитування КМІС

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилось КМІС методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Загалом опитано 1203 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим та непідконтрольних Україні окремих районів Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше).

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, під час прес-марафону 26 листопада президент Володимир Зеленський сказав, що поки не ухвалив остаточне рішення про те, чи буде він балотуватися на другий президентський термін

Відповідно до результатів опитування, проведеного "Центром Разумкова", яке було оприлюднене 24 листопада, якби президентські вибори відбувалися найближчими днями, Володимир Зеленський вперше за час свого чинного президентства отримав би на них поразку. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme