Більшість українців нічого не знають про своїх постачальників газу та як їх змінити: Результати нового дослідження УІМ

Український інститут майбутнього провів всеукраїнське соціологічне дослідження щодо стану обізнаності населення про можливість зміни газопостачальника

Журналіст стрічки новин
Більшість українців нічого не знають про…
Фото: Рixabay

Результати опитування показали, що половина громадян не знають, яка компанія є їхнім постачальником газу, а більша частина не розуміє, як змінити компанію, яка надає послуги з користування природним паливом.

Дослідження було проведено спільно з соціологічною компанією "Нью імідж маркетинг груп" серед 2 400 респондентів по всій території України у період з 18 по 28 вересня 2021 року. Похибка становить не більш як 2%, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Українського інституту майбутнього.

Так, за результатами дослідження, 50% громадян не знають, яка компанія є їхнім постачальником газу. Зазначається, що лише 38% опитаних можуть дати відповідь на це питання. Крім того, 10% респондентів мають помешкання, яке не підключене до газопостачання.

В УІМ наголосили, що з усіх макрорегіонів значно відрізняється Донбас – там 61% респондентів відповіли, що знають, яка компанія їм постачає газ.

Опитування українців УІМ

Щодо того, чи знають українці, як змінити постачальника газу, тут ситуація ще критичніша. Загалом в Україні 59% опитаних не знає, як це зробити. Наприклад, щоб перейти на дешевший тариф або за іншої потреби. Лише кожен п’ятий респондент, тобто 20% – добре обізнані у цьому питані. І майже стільки ж – 18% відповіли, що обізнані поверхнево.

опитування УІМ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що змінити постачальника у НАК "Нафтогаз України" тепер можна буде через "Дію". Якщо раніше зміна газової компанії займала до трьох тижнів, то при використанні "Дії" можна скоротити цей термін до трьох днів. Подання заявки відбувається в кілька клацань, а обробка –10-15 хвилин.

Читайте також: Як обрати постачальника газу 2021: Що потрібно знати і як діяти українцям

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme