Блінкен назвав продовження військових навчань у Білорусі доказом сценарію вторгнення Росії в Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає продовження російсько-білоруських військових навчань підтвердженням сценарію вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Блінкен назвав продовження військових на…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

За його словами, Росія продовжить серію провокацій для виправдання своєї агресії проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

Блінкен переконаний, що відтермінування військових навчань у Білорусі підтверджує сценарій вторгнення Росії. На це вказують і загострення на Донбасі та низка російських фейків, зокрема, про буцімто наступ ЗСУ на так звані "Л-ДНР".

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телеканалу CBS також заявив, що продовження військових навчань Росії та Білорусі свідчить на користь версії про підготовку вторгнення РФ в Україну.

"Минулого тижня Росія заявила, що відведе війська. Але Росія висуває дедалі більше військ та навіть ближче до кордону з Україною. Крім того, навчання, які, за їхніми словами, мали закінчитися сьогодні, тепер продовжуватимуться. Все це вписується в картину того, що Росія готується до вторгнення в Україну", – наголосив він.

Зауважимо, напередодні в Міноборони Білорусі заявили про продовження військових навчань через активізацію бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022" мали завершитися 20 лютого. Перевірка сил реагування Союзної держави відбувалася у два етапи.

На першому етапі "навчань", який тривав до 9 лютого, на території Білорусі було створено угруповання військ. Здійснено було також організацію охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап – з 10 до 20 лютого. В його межах має бути відпрацьовано відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що російська війська повністю покинуть територію країни після завершення спільних навчань. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme