Блінкен запевнив, що поступок стосовно України на переговорах з Росією не буде

Сполучені Штати виключають можливість поступок у питанні територіальної цілісності України на переговорах із Росією

Редактор стрічки новин
Блінкен запевнив, що поступок стосовно У…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/Facebook

Державний секретар Ентоні Блінкен наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

Про це він сказав в ефірі декількох недільних телепрограм, передає Depo.ua посиланням на The New York Times.

"Ідеться про те, щоб подивитися, чи є в рамках діалогу та дипломатії речі, які обидві сторони, усі сторони можуть зробити для зниження напруженості. Ми робили це в минулому", – зокрема сказав Блінкен в ефірі телеканалу CNN.

Він також прокоментував можливість відновлення Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Раніше США звинувачували РФ в його порушенні, й у 2019 році вийшли з договору.

"Можливо, є підстави для його поновлення", – зазначив Блінкен в ефірі ABC.

Держсекретар також висловився стосовно ймовірного перегляду угоди про розміщення звичайних озброєнь у Європі щодо проведення військових навчань, які можуть розглядатися як відправна точка для вторгнення.

"Це, безперечно, речі, які можна переглянути, якщо Росія серйозно налаштована на це", - зазначив очільник американської дипломатії.

Нагадаємо, 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". На 10 січня заплановано двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Крім того, на 12 січня заплановано засідання Ради НАТО – Росія, а 13 січня – обговорення в ОБСЄ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme