UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Німеччині кажуть, що Україні не можна спати спокійно через загрозу з боку Росії

Депутат німецької партії "Зелені" Омід Нуріпур заявив, що в Німеччині точно не знають, чи готує президент Росії Володимир Путін вторгнення в Україну
 

Журналіст відділу новин
У Німеччині кажуть, що Україні не можна…
Фото: Flickr

Разом з тим Омід Нуріпур впевнений, що через потенційну загрозу російського нападу в Україні неможливо спати спокійно.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на WAZ.

"Коли 120 тисяч російських солдатів приведені в бойову готовність уздовж українського кордону, це не обіцяє нічого хорошого. Там неможливо спати спокійно", – заявив Омід Нуріпур.

Він додав, що уряд Німеччини готовий кинути все на дипломатичний баланс.

"Разом з тим ми повинні обговорити з державами ЄС у Східній і Центральній Європі і з Україною, що необхідно зробити. Це може бути тільки спільна європейська відповідь. Це прямо включає НАТО. Може виникнути необхідність посилити заходи з перестрахування в Балтії", – додав німецький депутат.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що в даний час Російська Федерація фізично не може здійснити велике вторгнення на територію України.

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Раніше ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme