Близько 170 кілометрів вулиць Київщини вже повністю розчищено, – Кубраков

Київська область продовжує поступово повертатися до повноцінного життя. Силами дорожників, комунальників та волонтерів вже прибрано 170 кілометрів вулиць населених пунктів області

Журналіст відділу новин
Близько 170 кілометрів вулиць Київщини в…
Мінінфраструктури

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

 

За словами Кубракова, найбільшого успіху було досягнуто у населених пунктах передмістя Києва – Бородянці, Бучі, Ворзелі, Гостомелі та Ірпені завдяки щоденний праці спеціалістів та волонтерів.

 

"Знищена техніка ворога, спалений цивільний транспорт, зламані паркани, дерева та наслідки авіаударів. З 5 квітня дорожні бригади долучились до волонтерів та комунальників та фактично займаються генеральним прибиранням. На сьогодні маємо 170 км прибраних вулиць", – наголосив він.

 

Також в області функціонують вже три тимчасові переправи, які у максимально короткі терміни були зведені поруч із зруйнованими мостами задля відновлення транспортного сполучення Києва із іншими містами регіону.

 

"Сьогодні на Київщині функціонують вже три переправи: у Стоянці, Романівці та Катюжанці. Ще на 6 переправах рух відновлено, та 8 переправ біля зруйнованих мостів зараз будується", – зазначив Кубраков.

 

Окрім того, дорожники відновлюють пошкоджену інфраструктуру на головних трасах Київщини – до ладу приводять дорожнє покриття, пішохідні переходи, бар’єрне огородження, шумові екрани.

 

"Найбільше було зроблено на Київщині на Житомирській трасі — понад 100 км вже очищено. Роботи тривають і на трасі М-07 Київ — Ковель — тут розчищено вже 35 км. Працюємо і на регіональних та територіальних шляхах — 30 км вже чисті", – розповів міністр.

 

Кубраков зазначив, що наразі ведеться системна робота з будівництва тимчасових переправ, де відсутнє сполучення із великими містами або регіонами – Укравтодор спільно з військовими продовжує відновлювати критично важливі транспортні шляхи.

 

Як раніше повідомляв заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, на ліквідацію наслідків бойових дій на Київщині з резервного фонду надано близько 400 мільйонів гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme