Боррель відповів на заклик Кулеби щодо надання Україні перспективи членства в ЄС

Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель відповів на заклик міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби щодо надання перспективи членства у ЄС

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Боррель відповів на заклик Кулеби щодо н…
Скріншот

За його словами, Євросоюз допомагає Україні з проведенням реформ для наближення до перспективи членства.

Про це Боррель заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Я дуже добре розумію, що для України, не від сьогодні, а з часу незалежності, європейська перспектива є дороговказом, як це було і для моєї країни – Іспанії, після завершення диктатури. І чітко ясно, що Україна має європейську перспективу, і ми допомагаємо Україні з розвитком реформ для того, аби наблизитися до цієї перспективи", – наголосив він.

Водночас він додав, що членство України у Євросоюзі є проблемою для Росії.

"Україна не становить воєнної загрози для Росії... Але повністю демократична Україна, заможна Україна як країна, у якій є стандарти свободи і процвітання Європейського Союзу, це є віддзеркалення, що становить небезпеку для російської політичної системи… Це не означає, що завтра ми запропонуємо європейське членство, але, неодмінно, ми хочемо допомогти Україні бути подібною країною з аналогічною політичною і демократичною системою, з економікою вільного ринку, як це є у нас", – резюмував він.

Нагадаємо, 25 серпня 2021 року президентка Естонії Керсті Кальюлайд порадила співвітчизникам торгувати з Україною, але не інвестувати в неї

Вона також заявила, що Україна поки не підходить під вимоги членства у ЄС. Хоча при цьому президентка Естонії зазначила, що Євросоюзу треба бути сміливішим у питання розширення.

Додамо, що такою скептичною щодо членства України в ЄС є позиція не тільки Естонії. Наприклад, у квітні 2021 року про "несерйозність" цієї перспективи заявив представник МЗС Франції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme