Британія готова надати Україні гарантії під кредит до пів мільярда доларів

Сьогодні, 23 лютого, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс підтвердила готовність Лондона гарантувати Україні кредити на суму до 500 мільйонів доларів

Журналіст стрічки новин
Британія готова надати Україні гарантії…
Фото: Рixabay

Гроші на тлі визнання "Л-ДНР" підуть на підтримку України та пом'якшення економічних наслідків російської агресії

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу британського МЗС. 

Зазначається, що Велика Британія готова запропонувати гарантії кредитування Багатостороннього банку розвитку (MDB) для проектів, які підтримають економічну стабільність і важливі реформи на тлі агресії Росії.

"Ці гарантії можуть допомогти влити життєво важливий капітал в Україну та допомогти її економіці пережити шторм російської агресії", – наголосила Трасс.

За її словами, уряд Британії готовий продовжувати підтримку, надаючи оборонну зброю та викриваючи спроби Росії створити фальшиві приводи для вторгнення.

Нагадаємо, 17 лютого повідомлялося, що Велика Британія вирішила збільшити свою фінансову допомогу оборонного сектору та енергонезалежності України до 100 млн фунтів стерлінгів.

Довідка: 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Читайте також: Британія за Україну: Чому активність Лондона дратує Берлін та Париж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme