Британія збільшує підтримку України до 100 млн

Велика Британія вирішила збільшити свою фінансову допомогу оборонного сектору та енергонезалежності України до 100 млн фунтів стерлінгів

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Британія збільшує підтримку України до 1…
Фото: Рixabay

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що її країна збільшить нарощення рівня фінансової підтримки України 100 млн фунтів стерлінгів.

Про це вона оголосила на спільному брифінгу в Києві зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, передає Depo.ua.

"Ми надаємо оборонне озброєння. Крім того, надаємо 88 млн фунтів стерлінгів на підтримку енергетичної незалежності України. Сьогодні хочу оголосити наступний компонент нашої підтримки – збільшення нарощення рівня фінансової підтримки за цими проектами до 100 млн", – сказала Трасс.

Вона додала, що Британія натренувала вже 20 тисяч українських військових у рамках своєї підтримки Києва. Також британська дипломатка наголосила, що для її країни честь бути одним з ключових партнерів України.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Велика Британія надасть Україні 88 мільйонів фунтів стерлінгів (118 мільйонів доларів) допомоги для підтримки енергетичної незалежності та стабільного державного управління. 

Як відомо, міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс розцінює обстріли на Донбасі 17 лютого як спробу Кремля сфабрикувати привід для вторгнення російських військових в Україну.

Читайте також: Британія за Україну: Чому активність Лондона дратує Берлін та Париж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme