UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Британія готує план евакуації своїх військових з України у разі вторгнення Росії, – ЗМІ

Британські військові, які перебувають зараз на території України, не братимуть участі у бойових діях у разі вторгнення Росії

Редактор стрічки новин
Британія готує план евакуації своїх війс…
Фото: zsu.gov.ua

Велика Британія на випадок вторгнення Росії до України готує план евакуації своїх військових. Ідеться про евакуацію з України майже 100 британських інструкторів.

Про це повідомляє Express із посиланням на свої джерела у британській армії, передає Depo.ua.  

За даними видання, командування армій має провести "повний огляд" інструкторської місії Orbital, щоб гарантувати, що весь британський персонал може бути безпечно виведений, якщо Росія піде на вторгнення.

Більшість британських військових, як зазначається у публікації, розташовані у Яворові Львівської області. При вторгненні Росії вони, як і штабні британські офіцери у Києві, висунуться до польського кордону. Британські моряки, що базувалися в Одесі, вже відбули на батьківщину для святкування Різдва.

Видання зазначає, що ухвалювати рішення про евакуацію буде командувач об'єднаних операцій генерал-лейтенант Чарльз Стікленд. Співробітники його штаб-квартири в Нортвуді моніторять ситуацію на різдвяні свята і передаватимуть оновлення двічі на день.

"Він уважно слідкуватиме, щоб оцінити вплив будь-якого вторгнення на здатність вивести наші війська – він не може дозволити їм опинитися там у пастці", – сказав виданню джерело з британської армії.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що США та Велика Британія відправили до Києва експертів із ведення війни у кіберпросторі, сподіваючись краще підготувати Україну до протистояння російській кібератаці. В урядах цих країн вважають, що наступним кроком російського президента Володимира Путіна можуть бути кібератаки на Україну.  

За даними ЗМІ, Росія продовжує нарощувати військові сили біля кордонів України та опублікували карту з розташуванням військовослужбовців. Під час аналізу останніх рухів російських військовослужбовців зафіксували стрімке нарощення сил не лише на Росії, але й на території Білорусі. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme